30 Eylül 2016 Cuma

Savaş Bahane Çıkarlar Şahane



Cumhurbaşkanı Erdoğan, hava saldırılarıyla IŞİD ve PKK'ya karşı çok tehlikeli iki cepheli bir savaşa girişti. Ve bu savaşa çok büyük iç politik gerginlikler eşlik ediyor. Durum çok çabuk kontrolden çıkabilir. Turizm gibi Türkiye'nin milyarlarca dolarlık gelir elde ettiği önemli ekonomi branşları, tırmanan gerginliklere son derece hassas tepki gösterir. Diğer yatırımcıların Türkiye'nin istikrarına duyduğu güven de zarar görebilir. ülkeye mütevazı bir refah getiren son yılların pek çok başarısı tehlikeye girecek

Türkiye  de son seçimlerde  AKP nin yüzde  kırk oyla çıkması HDP nin yüzde on barajını aşması  erdoğanın  hesaplarını alt üst etmiş durumda Kaybetme korkusu yaşayan Erdoğan yeni planlar hazırladı buna göre  koalisyon hükumeti kurulma görevini geciktirerek   erken seçime gidilmesinin yolunu açmış oldu.  yapılacak seçimlerde AKP Kazanacak gözüyle bakan erdoğan bununlada yetinmeyip  ülkeyi kendi çıkarları için  suriye operasyonu başlatarak ülkeyi olası bir savaşa sürüklemiştir. bu Erdoğanın Kaybetme korkusu taşıdığını ortaya koymaktadır.

PKK,YPG aylardır terör milisi IŞİD'e karşı mücadelede iyi bir iş başarıyorlar. Uluslararası koalisyonda hiçbir ülkenin iç politikada hesabını vermek istemeyeceği, askeri başarının tek yolu olan kara savaşını yürütüyorlar. Büyük çekincelere rağmen Almanya bunun için silah, mühimmat ve eğitmenler gönderdi ve dolaylı olarak Batı için de savaşan güçlerin az ya da çok PKK ile bağlantılı olduğu hasır altı edildi. Batı Kürtlere Ortadoğu'da IŞİD'e karşı askeri kirli işleri yüklemeye devam edip, diğer yanda takdirin zerresini göstermezse kibirliliğini bir kez daha kanıtlamış olur. Tek başına bu bile PKK ile barış sürecinin devam ettirilmesinden başka yol olmadığını gösteriyor.

Erdoğan daha Kobani ablukası sırasında PKK'nın IŞİD ile aynı büyüklükte bir tehlike olduğunu söylemişti. Provokasyon işe yaradı. PKK'lılar da şimdi yeniden silaha sarıldı ve Türk askerlerini öldürüyor. İlginç bir şekilde bu durum yine tam da Erdoğan'ın işine yarıyor. Şimdi sertlik göstererek puan toplayabilir ve HDP'ye teröre destek veren parti damgası vurarak önümüzdeki erken seçimlerde yine kendi yararına kullanabilir. PKK yı YPG yi işide karşı verdiği mücadleden dolayı onları engellemenin Erdoğan için IŞİD barbarlarına yönelik savaştan daha önemli olduğu açıkça görülüyor. Ve PKK sayesinde pek çok Türk de bu düşünceyi paylaşır hale gelecektir. bu da halkı  HDP nin PKK uzantısı olduğuna inandırmaya yetecek ve HDP nin kazanmasını engelleyecektir.
Bu durumda seçimlerde AKP nin, HDP nin de oyunu alması demektir. oysa HDP yıllardır öcalan ve devlet arasında  arabulucuk yaparak Barışı sağlamaya çalışmış , silahların susması konusunda oldukça etkili olmuştur.

Erdoğanın hesapları arasında öncelikle HDP yi saf dışı bırakmak geliyor.bunun için karalama çalışmaları sürüdürülüyor.çünkü CHP MHP  gibi partilerin HDP den  daha az etkili olduğunu düşünüyor. burda düşünülmesi gereken şu; silahlar susmuş, şehit haberleri bitmişken  Kaybetme korkusu taşıyan bir Adamın ülkeyi kaosa sürüklemesinin asıl nedeni nedir. Ülkenin çıkarları mı? kendi çıkarları mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder