30 Eylül 2016 Cuma

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ


Bir süredir protesto yapan öğrenciler gündemden düşmüyor.gün geçmiyorki olaysız geçsin!
Her defasında hükümet onlarla masaya oturup konuşmak yerine polisle karşı karşıya getirip
sopalar la ,biber gazlarıy la, taşlar la, sopalar la biribiri ne giriyorlar.

Bütün bunların yanısıra ailelerde endişeyle olan biteni izliyor ve yıpratılıyorlar
üniversite öğrencileri muhalefet değil,siyesetci değildir.onların bir amacı vardır bedava okuyabilmek devletin desteğini alabilmek,


Gençlik cıvıl cıvıl bir duyguyu sembolize eder. Genç kitle içinde özellikle üniversite öğrencisi olanlar yeni düşüncelere ve farklılığa en açık olanlarıdır. Üniversite gençlerinin birçoğu devlet kapısında iş sahibi olmayı arzularken büyük çoğunluğunun sistemle herhangi bir çıkar ilişkisi olmamıştır. Bu nedenle öğrenciler mezun olana kadar sistemi var olan şekliyle değil ; kendi idealleri ve inançları için savaşırlar

bu onların en doğal hakkı olarak algılanması gerekirken AKP hükümeti Maalesef yıldırma politikası
uygulamakta ve ağır cezlarla sindirmeye çalışmamaktadır.
Burda unutulmaması gereken birşeyi ben yinelemek istiyorum.

Erzurumda spor yarışlarına katılanda, dayak yiyende bizim gençlermiz.bir yandan övgüler yağdırılıp.diğer yandan coplatılan Bu öğrenciler gün gelir elbetteki bu hükümete hesap sorar. Onlara uygulanan şiddet AKP hükümetine seçim zamanı elbetteki bir cevap ile verilecektir.
Burda söz konusu olan sadec öğrenciler değil aileleri de söz konusudur.hangi anne baba binbir zorlukla okutmaya çalıştığı çocuğunun dövülmesine razı olur.
Sırf devletten bekledikleri desteği almak için protesto ediyorlar diye bu denli bir cezayı kimse hak etmez.


AKP hükümeti gençlere yönelik tutum ve davranışlarını esnek leştirmez ise bu gençler ne dayakla nede ağır cezlarla durudurlmazyacaktır.
Çözüm ; ne olursa olsun şiddetle değil konuşmakla hallolmalıdır. Unutmayalımki gençlik geleceğimzidir.onları yok saymak duymazdan gelmek.sadece kıvılcım olan ateşi alevlendirmek olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder