30 Eylül 2016 Cuma

AKP’nin Başarısı


seçimler bitti ve 12. cumhur başkanı Recep Tayip Erdoğan oldu, artık kabul etsek te etmezsek te anlaşılmıştır ki CHP ve MHP başta olmak üzere Diğer Partiler artık şapkasını önüne koyup düşünmeli
Bir Ülkede , sahada tek taraflı top oynayan oyuncular gibi sürekli olarak bir Parti başa geliyor ve ,Halk bu partiye Oy veriyor sa ortada büyük bir sorun var demektir.
CHP ve MHP liderleri İstifa edip partilerinde yeni başkan adayları bulamadıkları ve yeniden yapılandırılmadıkları sürece AKP Kazanmaya devam edecektir.
MHP de Türkeşin ölümünden sonra Devlet Bahçeli nin başa geçmesinden bu yana MHP sürekli kan kaybetmiştir.Bir zamanların Popüler ve bir o kadar da güçlü sayılan MHP partisi artık neredeyse yok sayılacak derecede oy almakta ve seçimlerde en düşük seviyede yer almaktadır.bunun başlıca nedenlerinden biride partisi içinde benimsenemeyen Devlet bahçelidir.
Diğer yandan CHP içinde değişen bir şey yoktur. Kılıçdaroğlu’nun hatta Deniz Baykalın zamanından bu yana CHP seçimleri sürekli kaybetmekte ve buna rağmen ısrarla bu parti değişim yapmamakta kendilerini yenilememekte ısrar etmektedir.
AKP nin arkasında güçlü bir kitle desteği vardır bunun nedenleri başlıca şunlardır;
Dışlanan, popüler söylemle ötekileştirilen büyük kesimleri kucaklaması, onlara sahip çıkmasıdır. Buna en iyi örnek türbandır.
Yeşil kartı kaldırıp onun yerine genel Sağlık sigortası getirerek insanların yeşil kart ezikliği yaşamalarına engel olmuştur.
AKP emekli maaşlarında, işsizlik sigortasında, yaşlılık aylığında yenilikler getirmiştir
AKP önce ev hacizlerini kaldırarak milyonları rahatlatmış, sonra kredi kartı temerrüt faizlerine sınırlama getirmiştir.
Çek cezalarını kaldırarak sanayideki tekelleşme sonucu batan KOBİ patronlarını hapisten kurtarmıştır. ve daha sayamayacağım çok nedenleri vardır.
bütün bu yapılanlara bakılacak olursak AKP Hükumetinin neden kazandığı açık ve nettir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder