30 Eylül 2016 Cuma

Töre Cinayetleri


Türkiye’de her yıl yüzlerce kadın namus ve töre bahaneleriyle cinayete kurban edilmektedir
Töre ve namus cinayetleri , yalnızca ülkemizin değil farklı adlandırmalar ile dünyanın gündeminde var olan ama çok da açığa çıkmayan bir meseledir. Dünya’daki elli dört ülkede kültürel özelliklerine göre değişmektedir.
“namus cinayeti“ihtiras cinayeti”, “aşk cinayeti”, “töre cinayeti”,“şehvet cinayeti” gibi adlarla anılan töre ve namus cinayetleri, benzer veya farklı nedenlere dayandırılarak sosyolojik bir vaka olarak kendini göstermektedir.
Ülkemizde de töre ve namus cinayetlerine ait yayınlar medyada son yıllarda artış göstermiştir. Artışın nedenini Baskı altındaki kızların evden kaçması , başka bir erkeğe gönül vermesi veya tecavüze uğraması gibi toplum içinde yüz kızartıcı olarak bilinen nedenler yatmaktadır.
Ülkemizde töre cinayetlerine karşı alınacak önlem maalesef tam olarak yoktur. ancak mor çatı adı altında toplanan kadınlar korunmaya çalışılmakta fakat bu bile yeterli gelmemektedir.
Toplumun töre cinayetlerine karşı öncelikle eğitilmesi gerekmekte namus kavramının sadece bacak arasında olmadığı ve özelliklede tecavüze uğrayan kadının suçsuz olduğu anlatılmalıdır.
Kız çocuklarının Erkek çocuklarla bir tutulması , onlara Sevgi Şevkat gösterilmeli ve Evlendirilirken onların kendi fikirleri alınmalıdır.
Unutulmamalıdır ki! Allah katında Kız Ve Erkek çocuklar eşit dünyaya gelmekte fakat ebeveyn onları yetirştiriken henüz bebek yaşlarda kız erkek ayrırımı kavramı koyarak yetiştirmektedir. ve Kız çocuklarını daha baskı altında tutmaktadırlar.
bu dakız çocuklarının öz güvensiz olarak yetişmelerine neden olmaktadır sağlıklı bir toplum için öncelikle çocuklara eşit davranılmalı ,eşit Sevgi paylaşımında bulunulmalı ,onlarında birer birey oldukları akıldan çıkartılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder