7 Şubat 2017 Salı

Yurtta Barış ,Komşuyla Savaş..!!

                                       
Sanırım bu yazıyı birkaç kez okudum, sanki içime iyice sindirmek istedim yazılanı ama öyle olmadı. insan yazdıkça kızıyor kızdıkça ‘da yazası geliyor .nereden nereye geldik demeden edemiyorum doğrusu…!!


Sanki Ulu Önder; 
“Yurtta BARIŞ, cihanda BARIŞ” 
dememiş gibi, birilerinin dolduruşuyla her geçen gün kendimizi SAVAŞ’ın içine doğru iteleyip duruyoruz. Bilgisayarın uzaktan kumandasını eline alıp oynanacak bir oyun değil ki SAVAŞ. Dur bakalım, YAVAŞ ol biraz.
“Game Over” 
oldu, haydi yeniden başlatayım diye bir şey yok bodoslama dalarsan içine. Kurtuluş Savaşı’nı kazandığımızdan beri emperyalist güçler kendini LAVAŞ yerine koyup vatanımızı DÜRÜM, vatandaşlarımızı SÜRÜM SÜRÜM süründürmek istemiyorlar mı ? Bir yandan birilerinin maşası olup diğer yandan nasıl haykıracaksın dünyaya HÜRÜM diye ?

Haa, eğer birileri; 
“Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir” 
demiyorsa bilelim o zaman. Torbaya bir sürü alakasız konular doldurmaya da gerek kalmadan, adam gibi soralım vatandaşa kısa ve öz : 
“BARIŞ mı SAVAŞ mı ?”. 
Pusulaların rengi de belli nasılsa, barış için BEYAZ, savaş için KIRMIZI. Savaş dediğin sadece dökülen kan zira. Hangi aklı başında insan oyunu kırmızı verir ? Silah tüccarı gibi bu işten para kazanacak, Konya deyişiyle birkaç GİDİ.. Haa, bir avuç da ZİBİDİ.. Nitekim aramızda; 
“Beş saatte ASARIZ, olmadı biraz daha KASARIZ, üç saate kalmaz BASARIZ..” 
Gibilerinden ahkâm kesenler de var İDİ...

Bu ülkenin belini bükmek, emperyalizmin tuzağına düşürmek için Kurtuluş Savaşı’ndan beri uğraşıyor DALLAMA. 
“Koçum benim, aslanım benim, kim tutar seni yürü be ..!” 
Diye dolduruşa getirip biraz ALLAMA, ekonomi tıkırında diye biraz PULLAMA, seni vakt-i zamanında arkandan vuranlar üzerinden 3-5 milyon dolar YOLLAMA. Ama sen gaza gelip SALLAMA..! Sallamayacaksın.! Petrolün mü var tanklarınla yürüyecek? Generalin mi kaldı askerini sürüyecek? Hepsinden vazgeçtim; ülkeni işgal eden bir Beşeriyet mi var ? Esad can derdinde, sen ise et.. Kasap mısın, Hitler misin nesin yahu, hayret hem de ne HAYRET ..! Zaten 30 küsur yıldır yıpratıldığın bir GAFLET ’in içinde değil misin ?

Aklımız havalarda olmadan bir KARIŞ, öncelikle komşularımızla BARIŞ, dünya ile de ülkemizin vatandaşlarını daha nasıl mutlu edebiliriz diye bir büyük YARIŞ. Muassır medeniyetlere karşı asıl hedefe VARIŞ da bu değil midir? Tüm çabalarımızın bu yönde olması gerekmiyor mu ? Tüm kaynaklarımızın bizim elimizde olması gerekmiyor mu ? Madenlerimizin, limanlarımızın, iletişim yollarımızın %100 bize ait olması önem taşımıyor mu ? 

3-5 kuruş para gelecek diye her şeyi özelleştirmenin, emperyalizmin tekellerine satmanın bir manası var mı ? Dünya memleketlerinde bu değerlerini satan var mı ? British Telekom’u Alman mı satın almış yoksa Deutschland limanlarını İtalyan mı işletiyor? Fransa’nın madenlerini İsveç mi çıkartıyor yoksa İspanyol’un bankaları Norveç’lilere mi devredilmiş? Bilseydi yemeğine sadece “Baharat” olacağını, Arap çıkarır mıydı acaba hiç Arap Bahar’ını? Birilerinin toprağında yıllardır gözümüz mü VAR, yoksa vatanımız mı artık bize geliyor DAR? Şayet; aklımızı peynir ekmekle yemediysek bu işin sonu nereye KADAR? Hem uzak/yakın TARİH hem de MATEMATİK göstermiştir ki; savaşın sonu öyle veya böyle Coğrafyası belli olmayan Fiziki bir BATIŞ... Eee, Kimya’mız hepten bozulmadıysa nedir öyleyse; 

“Yurtta SATIŞ, komşularla ÇATIŞ” ..?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder